Adviseur duurzaam inkopen

  • Dienstverband
  • Utrecht

Rijkswaterstaat

Ben jij de toekomstige expert op het gebied van duurzaam inkopen van infrastructuur? Bij ons krijg je de kans om een directe bijdrage te leveren aan een betere wereld door de CO2-uitstoot en het materiaalgebruik in onze infrastructuur te verminderen. Inspireer en begeleid je collega’s bij het realiseren van klimaatneutrale en circulaire inkoop voor grond-, weg- en waterbouwprojecten. Ontdek deze uitdagende rol en solliciteer nu!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als adviseur duurzaam inkopen bij onze organisatie speel je een cruciale rol in het verduurzamen van onze projecten en ketens. Jij bent de expert op het gebied van duurzaam inkopen en circulaire economie. Je adviseert de collega’s op een enthousiaste en duidelijke manier over de toepassing van duurzaamheid in hun projecten.

Je ontwikkelt en beheert beleid, contractteksten, gunningscriteria en inkoopstrategieën om duurzaamheid te integreren in onze projecten. Daarnaast toets je of duurzaamheid op de juiste wijze is vertaald naar specifieke aanbestedingen. Met jouw kennis en ervaring leg je de verbinding tussen beleid, onderzoek, de praktijk van de projecten en een doelmatige inkoop.Je biedt jouw collega’s handreikingen en trainingen over duurzaam inkopen en aanbesteden. Daarnaast geef je advies over de toepassing van duurzaamheid in hun projecten.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij wilt een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst binnen de GWW-sector. Als onderdeel van ons team zal jij projectteams inspireren en laten zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaam inkopen. Je zult jouw expertise delen met marktpartijen, mede-opdrachtgevers en ketenpartners en hen meenemen in de verduurzamingsopgave waar we voor staan. Samen gaan we voor een toekomst waarin duurzaamheid een vanzelfsprekendheid is in elk project.

Onze ambitie is groot en we hebben jouw hulp nodig om deze te verwezenlijken. Met jouw kennis en ervaring op het gebied van duurzaam inkopen ben jij de ideale persoon om ons team te versterken. Je zult werken aan uitdagende projecten en bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving. Ben jij klaar om te werken aan een klimaatneutrale en circulaire infrastructuur voor 2030?

Meer informatie/solliciteren: werkenbij.rijkswaterstaat.nl.