Afdelingshoofd leefomgeving circulaire economie

  • Dienstverband
  • Utrecht

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) is leidend in het denken over en voorbereiden op de grote transitievraagstukken, zoals klimaatadaptatie en circulariteit. De directie Leefomgeving werkt hierin nauw samen met kennisinstituten, decentrale overheden en marktpartijen uit binnen- en buitenland. Dit doen we niet alleen voor Rijkswaterstaat. We voeren ook opdrachten uit voor beleidsdirecties van het ministerie Infrastructuur en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken. We zoeken een afdelingshoofd voor 1 van onze 8 afdelingen. Meer weten? Lees dan verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

De afdeling Circulaire Leefomgeving vormt samen met Circulaire Samenleving en Circulaire Gebouwde Omgeving binnen Leefomgeving het kenniscentrum van WVL over circulaire economie en afval. De drie afdelingen werken nauw samen aan de transitie naar een circulaire economie in 2050. Jouw afdeling focust op ketens voor kunststoffen, de transitie agenda kunststoffen, Plastic Pact, microplastics, zwerfafval, NPCE, uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, wetgeving, kennis en projectondersteuning.

Op dit moment maakt de afdeling nog deel uit van de grote afdeling Circulaire Economie en Afval, maar in het najaar wordt deze gesplitst in Circulaire Samenleving en Circulaire Leefomgeving. Het kan zijn dat deze splitsing nog niet volledig is afgerond bij jouw start. De teams richten zich op de uitvoering van het Rijksbeleid en de doelen van het Nationale Programma Circulaire Economie (NPCE) en geven advies over de implementatie en ontwikkeling hiervan.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • uitvoeren, adviseren en doorontwikkelen van regelgeving rond Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV)
  • beleidsondersteuning, monitoring en uitvoeringsprojecten rond vermindering van zwerfafval
  • bijdragen aan de ontwikkeling van een robuuste monitoring van de CE-doelen

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Medewerkers motiveren volgens de principes van dienend leiderschap: daar haal jij voldoening uit. Daarbij weet jij hoe je invloed uit kunt oefenen in verschillende situaties. Jij krijgt zaken in beweging. Je verbindt op tactisch niveau, vanuit belangstelling voor mensen en met begrip voor belangen van samenwerkende partijen. Jij stuurt, samen met je coördinatoren, de realisatie van producten en diensten binnen de grenzen van budget en tijd. Je geeft effectief leiding en zet mensen en middelen efficiënt in.

Bovendien bewaak je de kwaliteit van het werk. Je vertaalt kaders van Rijkswaterstaat naar de werkvloer, bent eindverantwoordelijk voor de jaarplannen de verantwoordings- en stuurinformatie. Je draagt het gewenste imago van Rijkswaterstaat en de partners consistent uit. Als afdelingshoofd vertegenwoordig je de afdeling en Rijkswaterstaat in externe gremia zoals stuurgroepen en fora. Je neemt initiatief, hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en neemt hierin ook het voortouw, samen met de medewerkers en je collega afdelingshoofden in het circulaire domein.

Meer informatie/solliciteren: werkenbij.rijkswaterstaat.nl.