Dit jaar viert Henri Willig haar 50-jarig bestaan. Wat begon als een passie voor kaasmaken is uitgegroeid tot een organisatie die wereldwijd bekend staat om haar hoogwaardige kazen en toewijding aan duurzaamheid. Vanaf het prille begin heeft Henri Willig zich ingezet voor dierenwelzijn en milieubewustzijn, waarden die nog steeds diepgeworteld zijn in de bedrijfsvoering. “Vanuit verbondenheid met toekomstige generaties wil ons familiebedrijf de aarde beter achterlaten dan we haar aantroffen,” aldus algemeen directeur Wiebe Willig​. 

Missie: Respect voor Mens, Dier en Natuur

De missie van Henri Willig draait om respect voor mens, dier en natuur. In het nieuwe jaarverslag wordt onder andere het Milk & More programma belicht, dat gericht is op het ondersteunen van duurzame landbouw en het welzijn van de dieren. De koeien genieten van volledige weidegang, wat niet alleen hun welzijn bevordert maar ook bijdraagt aan een rijker ecosysteem. Inmiddels leveren ruim veertig veehouders melk aan Henri Willig, deze familieondernemingen ontvangen extra melkgeld voor betere leefomstandigheden en langere levensduur van de dieren. Samen wordt er gewerkt aan het herstel van de biodiversiteit.

Steeds meer biologisch

Henri Willig heeft de ambitie om voor haar merken te groeien naar 100% biologisch. Hierbij staat respect voor dieren en de aarde centraal. “We vergroten het aandeel biologisch omdat we als familie geloven in duurzaam handelen,” vertelt Wiebe Willig. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de kwaliteit en heerlijke smaak van onze kazen, maar ook aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties.

Met trots presenteert Henri Willig Groep haar MVO-jaarverslag 2022-2023, getiteld “Van Weide tot Winkel”. Dit verslag biedt een uitgebreid inzicht in de duurzame initiatieven en prestaties van de organisatie. Het volledige verslag is hier te downloaden.