Communicatieadviseur Duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Groningen

UMCG

Wat ga je doen

Om onze ambitie te halen en in 2035 circulair en klimaatneutraal te zijn wordt er de komende jaren een extra impuls gegeven aan het verduurzamen van het UMCG. Vanuit het team ben jij de communicatieadviseur voor dit thema. Je werkt nauw samen met de manager Duurzaamheid en het team Duurzaam UMCG, de Chief Green Officer, Green Teams (groepen medewerkers die intrinsiek gemotiveerd zijn om hun team/afdeling te verduurzamen) en alle andere stakeholders die zich met dit thema bezighouden. Duurzaam werken vraagt om gedragsverandering van iedereen. Jouw krachtige boodschappen en de middelen die je inzet sluiten op elkaar aan en stimuleren de ontvanger om in actie te komen en mee te verduurzamen.

Heel concreet:

  • ontwikkel en realiseer je communicatieplannen en campagnes met een gedragscomponent rond de verschillende doelstellingen in het duurzaamheidsbeleid voor vooral twee doelgroepen: medewerkers en patiënten;
  • organiseer je events over duurzaamheid in het UMCG om mensen bewust te maken van de relatie tussen klimaat, gezondheid en milieu;
  • zorg je voor een infrastructuur die kennisdelen over dit thema faciliteert;
  • ontwikkel je interne en externe communicatieuitingen over hoe b.v. Het Green Teams / afdelingen bezig zijn met verduurzamen.

Je werkomgeving

In het UMCG werken we met ruim 13.000 medewerkers aan de toekomst van gezondheid. Samen staan we voor goede patiëntenzorg, innovatieve behandelingen, baanbrekend onderzoek en vernieuwend onderwijs. In Noord-Nederland werken we samen met allerlei partners aan preventie en het verduurzamen van de zorg. In april jl. hebben we als UMCG een nieuw duurzaamheidsbeleid vastgesteld en zetten we een stevige ambitie neer: We streven ernaar om in 2035 circulair en klimaatneutraal te zijn, als groen academisch centrum van het Noorden. Kennis en bewustwording over de relatie tussen klimaat, milieu en gezondheid zijn hierbij cruciaal. Wil je hier als communicatieadviseur Duurzaamheid aan bijdragen?

Communicatie & Marketing is een stafafdeling die het UMCG ondersteunt bij de transitie in de gezondheidszorg. Thema’s als Passende Zorg, Digitalisering, Samenwerking in de regio, Duurzaam Inspirerend Werkgeverschap, Innovatie zijn daarin belangrijke onderwerpen.
In de dagelijkse praktijk werken we onder andere aan de (door)ontwikkeling van (online) communicatiemiddelen, voeren we een actief persbeleid, dragen we bij aan UMCG-brede programma’s en projecten en delen we de verhalen en ontwikkelingen over onze speerpunten op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek. Ook staan we het UMCG bij in crisissituaties.

Meer informatie/solliciteren: werkenbijumcg.nl.