Sustainability Projectmanager

  • Dienstverband
  • Wezep

Plukon Food Group

Wil jij een positieve impact maken? Sluit je aan bij ons duurzaamheidsteam en help ons ambitieuze duurzaamheidsdoelen te bereiken. Je zult verantwoordelijk zijn voor communicatie en het opzetten van projecten en initiatieven. We zoeken een gedreven professional die energie krijgt van het enthousiasmeren van anderen over duurzaamheid in een internationale rol. Ontdek hoe jij het verschil kunt maken en lees verder!

Wat ga jij doen?

Als CSR projectmanager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en monitoren van initiatieven die bijdragen aan onze duurzame bedrijfsdoelstellingen. Je speelt een cruciale rol in de communicatie van deze initiatieven, zowel intern als extern. Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met interne en externe stakeholders is hierbij van groot belang.

In deze uitdagende functie zijn jouw belangrijkste taken:

  • Samen met collega’s identificeer jij de mogelijkheden voor duurzame bedrijfsprocessen en werk je strategieën uit om deze te realiseren.
  • Je leidt de uitvoering van duurzaamheidsprojecten, waarbij je zorgt voor een efficiënte en effectieve realisatie.
  • Je houdt de voortgang van duurzaamheidsinitiatieven bij en rapporteert hierover aan het management. Dit omvat het verzamelen en analyseren van data om de impact van projecten te meten.
  • Je bouwt en onderhoudt relaties met interne afdelingen en externe partners om samenwerking en ondersteuning voor duurzaamheidsinitiatieven te bevorderen en informeert stakeholders over de inspanningen.
  • Je zorgt ervoor dat onze duurzaamheidspraktijken voldoen aan de relevante wet- en regelgeving en helpt bij het verkrijgen en behouden van duurzaamheidsgerelateerde certificeringen. Dit doe je in samenwerking met de Sustainability Reporting Manager.
  • Je bent verantwoordelijk voor het Sustainability Report (niet CSRD) en ondersteunt de Sustainability Country Managers in het communiceren over duurzaamheid bij Plukon op een commerciële en klantvriendelijke manier.

Als onderdeel van deze positie werk je nauw samen met de Sustainability Specialist en rapporteer je direct aan de Manager Corporate Sustainability.

Meer informatie/solliciteren: werkenbijplukon.nl.