Adviseur Circulaire Economie en milieu-investeringen

  • Dienstverband
  • Zwolle

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Binnen deze functie kun je een bijdrage leveren aan het verbeteren van de milieuprestaties van ondernemend Nederland. Als je daarnaast kennis hebt van milieutechnologie is deze functie iets voor jou! Samen met collega’s tot een echte teamprestatie komen om ondernemend Nederland verder op weg te hebben bij hun verduurzamingsvraagstukken, dat is waar het om gaat wat ons betreft.

Het Klimaatakkoord en het Nationaal Programma Circulaire Economie hebben als doel dat de Nederlandse industrie in 2050 klimaatneutraal opereert en circulair is.

RVO stimuleert marktpartijen met het realiseren en versnellen van CO2 reductie en efficiënt grondstoffengebruik. Vanuit RVO ondersteunen we hierbij met onder andere de fiscale regelingen MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen). De MIA\Vamil is er voor alle ondernemers die te maken hebben met inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De MIA\Vamil regeling stimuleert hen om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. De regeling is niet voor particulieren. Met onze regeling profiteren onze klanten van een belastingvoordeel waardoor zij uiteindelijk meer mogelijk kunnen maken.

Tijdens je dagelijkse werkzaamheden heb je veel contact met ondernemers en intermediairs, beantwoordt hun vragen en bezoekt indien nodig de bedrijven. Ook heb je dagelijks contact met je collega’s uit het cluster Circulaire Economie binnen het team MIA\Vamil. Je zit daarbij inhoudelijk goed in de materie en werkt primair in het beoordelen van deze aanvragen. Dat zijn met name investeringen met betrekking tot besparing op grondstoffen en watergebruik, recycling van afvalstromen en hoogwaardiger toepassen van reststromen. We hanteren hierbij de principes van de R-ladder en beoordelen zowel kleinschalige als grootschalige investeren.

Er is veel ruimte voor kennisuitwisseling en het ontwikkelen van vaardigheden. RVO biedt een stimulerende omgeving met veel aandacht voor jouw ontwikkeling waarbij je collega’s binnen het cluster CE en de rest van het team zorgdragen dat je goed op je plek komt.

Alles bij elkaar bieden we je een afwisselende functie in een flexibele en leerzame werkomgeving, waarin jij de gelegenheid hebt om je eigen rol te pakken en je te ontwikkelen. Als het beoordelen van dossiers goed en vlot verloopt kan er op termijn een tweede taak bijkomen om samen met collega’s binnen het team onderzoek te verrichten naar nieuwe technieken in de circulaire economie die geschikt zijn voor opname op de Milieulijst van het volgende jaar.

Meer informatie/solliciteren: www.werkenvoornederland.nl.