SolarEdge, een wereldwijde leider in slimme energietechnologie, kondigt aan dat het Italiaanse luxe modehuis TOD’S zijn inzet van zonne-energie heeft uitgebreid met SolarEdge dakinstallaties op het hoofdkantoor en de productiefaciliteit in de regio Marche, Italië, met een totaal van 740 kWp.

Door gebruik te maken van zonne-energie voor eigen gebruik, voorzien de zonne-installaties op het dak van het hoofdkantoor en de productiefaciliteit van TOD’S in ongeveer 78% van het dagelijkse energieverbruik, wat resulteert in een vermindering van de CO2-uitstoot van ~126 tCO₂ (berekend met de “locatiegebaseerde methode”) van april tot december 2023.

Economisch herstel

Deze installaties maken deel uit van de missie van het gerenommeerde Italiaanse luxehuis voor duurzaam ondernemen, voortbouwend op het succes van TOD’S eerste SolarEdge dakzonnestroominstallatie in 2017 op een productiefaciliteit in Arquata del Tronto, die werd gebruikt om te helpen bij het economisch herstel na een krachtige aardbeving in de regio. Het bedrijf installeerde onlangs ook een nieuwe zonne-installatie op zijn locatie in Montecosaro, die nog eens 106 kWp aan zonne-energie produceert.

Hernieuwbare zonne-energie

Simona Cattaneo, General Manager bij TOD’S Group vertelt: “TOD’S uitbreiding van zonne-energie op daken onderstreept onze inzet voor duurzaam ondernemen en maakt deel uit van onze decarbonisatie reis om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de schone energietransitie te bevorderen. Door hernieuwbare zonne-energie te produceren en te verbruiken, verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en beperken we de zakelijke impact van fluctuerende elektriciteitsprijzen. Dit terwijl we optimaal gebruik maken van onze gebouwen om de hoeveelheid energie te produceren die we nodig hebben.”

Maximale energieopwekking

Gabriele Frontoni, CEO van SARI 2030, licht toe: “Als merk dat synoniem staat voor vakmanschap en hoge kwaliteit, kent TOD’S het belang van het leveren van gedeelde waarde op de lange termijn. Werken met TOD’S is uitdagend en tegelijkertijd inspirerend, omdat zij topefficiëntie, prestaties en veiligheid vereisen om de doelstellingen van elk project te kunnen realiseren. Toen we de eerste zonne-energiecentrale van TOD’S in Arquata del Tronto bouwden, hebben we de technologie van SolarEdge aanbevolen om te voldoen aan de vraag naar maximale energieopwekking, realtime monitoring op paneelniveau en de hoogste veiligheidsnormen. De technologie blinkt nu al enkele jaren uit op alle fronten, dus toen het aankwam op het ontwerpen van de recente zonne-installatie op het hoofdkantoor en de productiefaciliteit, zei TOD’S tegen ons ‘het moet SolarEdge zijn’ en ze zijn niet het eerste commerciële bedrijf dat dit van ons eist.”

Christian Carraro, General Manager Europa bij SolarEdge: “TOD’S ambitieuze zonne-expansie weerspiegelt de groeiende invloed die duurzaamheid en ESG hebben op de adoptie van zonne-energie. Bedrijven hebben ook een sterke business case nodig om deze ESG-initiatieven te ondersteunen en dit is waar SolarEdge technologie in uitblinkt – meer stroom produceren voor een snellere ROI, met een verbeterd veiligheidsaanbod. Daarom staat SolarEdge technologie op de daken van meer dan 50% van de Fortune 100 bedrijven.”