Projectmanager Citrien “Implementatie van Duurzame Interventies in de Zorg (IDIZ)”

  • Dienstverband
  • Rotterdam

Erasmus MC

De klimaatimpact van de zorg in Nederland is hoog. Daarom heeft de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) aan één van de 3 Citrienprogramma’s het onderwerp Duurzaamheid toegekend. Het Citrienprogramma heeft de missie om de implementatie van duurzame interventies in ziekenhuizen te versnellen en de ecologische voetafdruk van de zorg te verlagen. Het programma gaat lopen van september 2024 tot augustus 2028.

Als projectmanager heb je een belangrijke rol: je bent de sleutelfiguur en het aanspreekpunt van het programma. Een afwisselende functie waarin je bijdraagt aan het verduurzamen van ziekenhuizen. Dit doe je door:

  • Juridische en praktische zaken te regelen met de programmapartners.
  • Er zorg voor te dragen dat het programmateam haar werk goed kan doen.
  • Financiële en managementrapportages voor te bereiden voor de rapportage aan NFU, ZonMW en alle deelnemende partijen

Daarnaast ben je als projectmanager verantwoordelijk voor de planning van het programma en help je met de voorbereidingen van evenementen en vergaderingen, van onder andere de stuurgroep en de expertgroepen. Ook ben je vraagbaak voor het programma. Je werkt vanuit het programmateam (programmaleider dr. Nicole Hunfeld). Je standplaats is in het Erasmus MC.

Werkomgeving

Je komt te werken in het dynamische team van het Citrien programma IDIZ. IDIZ staat voor “Implementatie van Duurzame Interventies in de Zorg”. Dit programma gaat in alle ziekenhuizen in Nederland lopen. In het Erasmus MC is dit team een subonderdeel van het programma “Een Duurzaam Erasmus MC”.

Je werkt niet alleen nauw samen met het programmateam. Ook onderzoekers en andere programmaleden en betrokken behoren tot je werkveld. Het team waarmee je dagelijks te maken hebt, zal uit 3 tot 5 personen bestaan, die allen veel energie hebben om de zorg te verduurzamen.

Meer informatie/solliciteren: www.werkenbijerasmusmc.nl.