Programmamanager duurzame doorbraken

  • Dienstverband
  • Utrecht

Rijkswaterstaat

De infrasector staat de komende decennia voor uitdagende veranderingen. Twee van de grootste transities die de sector doormaakt, zijn die naar klimaatneutraliteit & circulariteit en schoon & emissieloos bouwen. Als manager Duurzame Doorbraken speel jij een belangrijke rol in de kennisontwikkeling en innovatieprojecten die deze transitie mogelijk moeten maken. Lever jij graag een tastbare bijdrage aan het realiseren van het Klimaatakkoord en het Nationale Programma Circulaire Economie? Gun jezelf dan deze baan bij Rijkswaterstaat!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Het ministerie van IenW, Rijkswaterstaat en ProRail werken samen aan de uitvoering van het programma Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten in vier transitiepaden. Binnen Rijkswaterstaat is daartoe het programma Duurzame Infra opgericht. Eén van de clusters binnen dit programma is het cluster Duurzame Doorbraken. Vanuit jouw functie vervul jij de rol van manager van dit cluster. Je hebt daarbij de inhoudelijke, maar niet de HR-verantwoordelijkheid.

Het programmacluster Duurzame Doorbraken werkt vraaggestuurd en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kennis en het realiseren van doorbraken in innovatieve ontwikkelingen. Onderwerpen zijn onder andere datavraagstukken voor circulair werken, knelpunten rondom laadinfrastructuur, hoogwaardig gebruik grondstromen en hergebruik van prefab liggers.

Als manager van het programmacluster Duurzame Doorbraken ben je lid van het programmamanagementteam van Duurzame Infra. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing en dagdagelijkse operatie van het gehele cluster (ca. 20-25 fte), inclusief de 6 coördinatoren van de verschillende teams. Je stemt inhoudelijk af met de opdrachtgevers vanuit de transitiepaden en met afdelingshoofden over bijvoorbeeld capaciteit. Doordat de teams binnen het cluster van elkaar leren, verhoog je stapsgewijs de kwaliteit van de aanpak van kennis- en innovatieopgaven en van de resultaten van de teams. Je bent daarnaast het gezicht van het programma als het gaat om kennis- en innovatieopgaven.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Je wilt een tastbare bijdrage leveren aan het realiseren van een duurzamere infrastructuur en circulair werken bij Rijkswaterstaat, door een sleutelrol te vervullen in het vormgeven van deze ingrijpende transitie bij Rijkswaterstaat. Je denkt graag vooruit, bent altijd bezig met de volgende stap en het liefst doe je dat samen met anderen. Ontwikkeling van kennis en innovatie wordt immers versneld door goed samen te werken. Je denkt graag conceptueel maar je wilt ook de stap naar concrete doorvertaling en resultaten maken.

Je voelt je thuis in een grote organisatie met een complexe opgave. Die organisatie anders laten werken vraagt veel afstemming. Soms schuurt dat maar jij krijgt er juist energie van als je dan tóch verder komt. Je faciliteert een vlotte en goede besluitvorming en helpt de organisatie in de transitie naar duurzamer werken. Soms ben je daarbij op strategisch niveau aan het werk en soms moet je hands-on ergens bijspringen. Ook het monitoren van voortgang, bewaken van budgetten en leveren van input aan voortgangsrapportages hoort bij je werk. Juist die afwisseling spreekt jou aan.

Meer informatie/solliciteren: werkenbij.rijkswaterstaat.nl.