Junior adviseur duurzaamheid

  • Dienstverband
  • Drenthe

WMD Drinkwater

Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk product. Dat maakt werken met water buitengewoon boeiend. Wil jij meewerken als

Junior Adviseur Duurzaamheid 

32 – 40 uur per week

Als junior adviseur duurzaamheid ondersteun je de programmamanager duurzaamheid en de betrokken projectleiders rondom de thema’s klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Je werkt mee aan de uitvoering van projecten binnen verschillende thema’s, bijvoorbeeld door vragen inhoudelijk verder uit te zoeken, zaken (cijfermatig) te onderbouwen, adviezen te formuleren, de juiste mensen te betrekken of door inzicht in trends en ontwikkelingen te vergroten. Daarnaast ben je het inhoudelijk aanspreekpunt rondom duurzaamheidsrapportages binnen WMD: je ondersteunt bij het vinden van geschikte rapportagedata, zoekt naar het verhaal achter de cijfers en draagt concrete ideeën aan om de duurzame prestaties van WMD te verbeteren.

Je bent flexibel en vind het leuk om aan meerdere duurzame onderwerpen tegelijkertijd te werken: daar waar extra hulp nodig is rondom duurzame thema’s schuif jij aan. Voorbeelden van werkzaamheden die horen bij deze rol zijn: het schrijven van een actieplan rondom de toepassing hernieuwbare energiebronnen bij WMD, het onderzoeken van manieren om circulariteit te vergroten en het zoeken naar de beste data om de CO2 voetafdruk van WMD te berekenen.

Wat ga je doen?

  • Je ondersteunt bij de uitvoering van WMD duurzaamheidsprogramma en de projecten die daaruit volgen. Dit omvat onder andere het doen van onderzoek, het schrijven van beleid en het (cijfermatige) onderbouwen van te maken keuzes.
  • Je bent het inhoudelijke aanspreekpunt rondom monitoring van duurzame prestaties van WMD. Je zoekt naar geschikte data, weet deze te interpreteren en je signaleert kansen die hieruit voortkomen om de duurzame prestaties van WMD te verbeteren: samen met de programmamanager geef je vervolg aan deze verbeteracties
  • Je versterkt het duurzaam denken, werken en handelen binnen WMD, door anderen te inspireren en te helpen met jouw kennis en kunde.

 

Meer informatie/solliciteren: wmd.nl.