In Nederland kampt het energienet met aanzienlijke capaciteitsproblemen. Dit heeft geleid tot de noodzaak om slim en efficiënt om te gaan met de beschikbare capaciteit. EnergiePartners biedt hiervoor sinds kort de oplossing met de (NET) Congestie Coach, die inzicht geeft in netcongestie op verschillende niveaus, van individuele gebouwen tot hele bedrijventerreinen.

Huidige capaciteitsproblemen op het energienet

Het Nederlandse energienet heeft zijn capaciteitsgrenzen bereikt. De landelijke capaciteitskaart toont een overwegend donkerrood beeld, wat betekent dat bedrijven dagelijks te maken hebben met capaciteitsproblemen. In sommige gevallen worden zelfs beperkingen opgelegd aan de bestaande capaciteit, wat bedrijven dwingt hun productie te verminderen.

Toename van elektrificatie en capaciteitsvraag

Deze uitdagingen worden verergerd door de toenemende elektrificatie van producten zoals warmtepompen, elektrische auto’s en nieuwe productiemiddelen zoals elektrische ovens. Deze ontwikkelingen vragen steeds meer capaciteit van het bestaande net, wat betekent dat investeringen zorgvuldig gepland moeten worden om verrassingen door netcongestie te voorkomen.

Actie ondernemen met EnergiePartners

EnergiePartners roept bedrijven op om actie te ondernemen en weloverwogen beslissingen te ondernemen om netcongestie te voorkomen. Met behulp van de (NET) Congestie Coach kunnen bedrijven hun investeringen plannen en ervoor zorgen dat capaciteitsproblemen hun bedrijfsvoering niet stilleggen.

“De (NET) Congestie Coach biedt inzicht in netcongestie op verschillende niveaus, variërend van individuele gebouwen tot hele bedrijventerreinen. Laat netcongestie je bedrijfscontinuïteit niet onderbreken. Ons doel is energiemanagement te optimaliseren en kosten te besparen door middel van analyse en begeleiding. Dit realiseren we door een Congestie Situatie Analyse uit te voeren met onze software, de Energieplanner, en door professioneel advies van onze experts.”

Waarom kiezen voor de Congestie Coach?

EnergiePartners zet zich in om ervoor te zorgen dat netcongestie en verduurzaming geen obstakels vormen voor bedrijven. Met praktische tools en persoonlijke begeleiding in energiebeheer kunnen ondernemers zich volledig concentreren op hun corebusiness. Hun producten zijn zo ontworpen om de juiste inzichten en ondersteuning te bieden voor het beheren van energiecongestie en verduurzaming.