Business Manager Grondstoffentransitie

  • Dienstverband
  • Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam

Ben jij een ambitieuze Business Manager die de inspanningen op het gebied van grondstoffentransitie komt versterken en versnellen? De grondstoffentransitie is één van de programma’s van het Havenbedrijf Rotterdam waarin wordt gewerkt aan het reduceren van CO2-uitstoot in de industrie en de transportketen, door samen met marktpartijen en overheden fossiele grondstoffen te vervangen door duurzame bronnen. Met jouw passie voor duurzame industrie kun jij hier een grote impact maken!

Wat ga je doen?

Je speelt een cruciale rol in het versterken van productie en doorvoer van duurzame bouwmaterialen binnen het Haven Industrieel Complex (HIC), een van de meest dynamische en grootste industriële havengebied in Europa. Daarnaast werk je aan het ontwikkelen van nieuwe businesskansen in de duurzame brandstof- en chemieproductie en het programma kritieke materialen. Je verbindt het grondstoffenprogramma met businessanalisten om datagedreven beslissingen te nemen die bijdragen aan de transformatie en uitbreiding van het portfolio aan kansen voor duurzame industrie/grondstoffentransitie.

Als Business Manager:

  • Ontwikkel je een krachtige commerciële aanpak voor productie & op- en overslag van duurzame bouwmaterialen voor het HIC in 2030 en 2050 om onze doelstellingen te behalen.
  • Leid je projecten binnen het bredere grondstoffenprogramma (Pijler 3 – clean industry) en breng je deze naar een succesvol resultaat.
  • Genereer je leads en ontwikkel je deze tot investeringsklare projecten gericht op de uitgifte van nieuwe terreinen (green en brown field).
  • Werk je samen met businessanalisten om datagedreven de voortgang en beslissingen te monitoren en te sturen op bredere doelen binnen het grondstoffenprogramma.
  • Werk je samen met je collega’s uit het team aan de verduurzaming van de industrie en werk je naar overkoepelende doelen en successen om de grondstoffentransitie in het havengebied te faciliteren en versnellen. Dit doe je samen met bestaande klanten en door het aantrekken van nieuwe klanten.
  • Beoordeel je samen met accountmanagers wat bestaande klanten nodig hebben en zet je acties in gang om de Rotterdamse haven aantrekkelijk te houden voor deze sector. Daarnaast ondersteun je gesprekken met klanten met kennis en sturing vanuit onze duurzame ambities.
  • Ontwikkel je en ben je het aanspreekpunt voor het programma duurzame bouwmaterialen (renewable en circulair). Hiervoor coördineer je ontwikkelingen, bewaak je de voortgang en faciliteer je interne besluitvorming.
  • Onderhoud je actief een relevant netwerk en blijf je op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen. Dit stelt je in staat om nieuwe waardeproposities te creëren voor bestaande en nieuwe klanten.
  • Werk je samen met de lokale en nationale overheden om de gewenste positie van de haven van Rotterdam binnen dit thema voor Nederland uit te werken.
  • Promoot je het Havenbedrijf Rotterdam bij relevante evenementen en ga je proactief in gesprek met stakeholders om de energie- en grondstoffentransitie in de Rotterdamse haven tot een succes te maken!

Meer informatie/solliciteren: www.portofrotterdam.com.