Energy & Sustainability Manager

  • Dienstverband
  • Roermond

Smurfit Kappa Roermond Papier

Ben jij van nature iemand die begaan is met natuur en milieu? Volg je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energie, duurzaamheid en circulaire economie op de voet? En weet je deze ontwikkelingen te vertalen naar strategie, bedrijfsbeleid en concrete verbeterplannen? Ben je in staat om zowel intern als extern op verschillende niveaus jouw visie uit te dragen en mensen te overtuigen? En vind je het dan ook vanzelfsprekend dat jij óns gezicht bent bij diverse workshops, symposia en andere samenwerkingsverbanden? Dan zoeken wij jou!

Jouw dag bij Smurfit Kappa Roermond Papier

Als manager Energy & Sustainability bij Smurfit Westrock Roermond Papier streef je ernaar om ons bedrijf steeds naar de hoogste standaarden op het gebied van energie, duurzaamheid en circulaire economie te laten groeien. Je bent onze ogen en oren in diverse samenwerkingsverbanden, branche verenigingen en overheden en zorgt er door jouw actieve houding voor dat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen, subsidiemogelijkheden en mogelijke (regionale) samenwerkingen. Waar mogelijk initieer je zelf project- en werkgroepen en zorgt voor een goede rolverdeling en voortgang.

Uit alle informatie die je vergaart, weet je vervolgens goed de hoofd- en bijzaken te scheiden en ontwikkel je de korte, middellange en lange termijn strategie op het gebied van duurzaamheid en energie. Je zet deze om in concrete plannen, welke passen binnen Smurfit Westrock beleid, wet- en regelgeving en convenanten. Vervolgens initieer je verbeterprogramma’s door de juiste mensen in een projectgroep samen te brengen en de voortgang te bewaken.

Zowel binnen als buiten de afdeling en ons bedrijf werk je nauw samen om de doelstellingen met betrekking tot energiebesparing en verduurzaming te realiseren. Je doet dit op een toegankelijke, open en no-nonsense manier en draagt de visie en drijfveren van ons bedrijf uit.

Je beheert ons energiezorgsysteem en voert verbeteringen door. Je zorgt voor de benodigde interne en externe rapportages en treedt op als vertegenwoordiger voor Smurfit Westrock Roermond Papier in gesprekken met certificerende instanties, branche organisaties en bevoegd gezag.

Jij

Binnen onze wereldwijde Smurfit Westrock organisatie willen wij leidend zijn in de weg naar een circulaire economie. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan vanzelfsprekend hoog in ons vaandel. Vanuit jouw zelfstandige rol wil je resultaat bereiken en onderneem je proactief activiteiten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Je bent in staat om relaties te bouwen en onderhouden, informatie te verzamelen en te analyseren en vanuit een open samenwerking zaken voor elkaar te krijgen. Je hanteert meerdere methoden om anderen te overtuigen en past je aan het niveau en de interesses van het publiek aan. Daardoor ben je in staat om ingewikkelde ideeën of situaties duidelijk, eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen uit te leggen.

Je houdt van werken in een hecht team waarin ieders mening telt. Waarin niet alleen kennis en ervaring gedeeld worden, maar ook een gezonde dosis humor!

Meer informatie/solliciteren: www.linkedin.com.