Senior Sustainable Investment Advisor

  • Dienstverband
  • Den Haag

ANWB

Als senior sustainable investment advisor ga je ANWB leiden naar een duurzame toekomst voor haar beleggingen. Met jouw passie en affiniteit met de integratie van ESG in alle stappen van de beleggingscyclus neem je het voortouw in alle ESG werkzaamheden binnen de afdeling vermogensbeheer.

Jouw rol

Als senior sustainable investment advisor heb jij een cruciale rol om onze ambities op het gebied van duurzaam beleggen te realiseren. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, advisering, implementatie, monitoring en evaluatie van ons maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid inclusief ESG-risicobeheer.

Jouw werkgebied is breed, waarin je zowel gericht bent op externe partijen als de ANWB zelf. Zo zorg je dat we tijdig voldoen aan wet- en regelgeving zoals CSRD en ben je bezig met het uitvragen van DNB en ondertekende beleggingsconvenanten. Tevens volg je trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied en je informeert je stakeholders hierin actief. Andersom neem je intern deel aan Eerlijke Verzekeringswijzer en VBDO onderzoeken en je formuleert ons nieuwe duurzaamheidsbeleid, je draagt bij aan een jaarverslag duurzaamheid en je houdt relevante webpagina’s actueel. Daarnaast bereid jij ook ESG beleggingsvergaderingen voor, draag je zorg voor de agenda, de benodigde stukken en voorleggers en participeer je in deze vergaderingen en onderhoud je de ESG actielijst. Onze fiduciair zal je hierin je met raad en daad terzijde staan.

De standplaats voor deze functie is ons hoofdkantoor in Den Haag. Er wordt echter verwacht dat je één dag in de week bij ons Unigarant kantoor in Hoogeveen werkt.

Meer informatie/solliciteren: www.werkenbijanwb.nl.