Projectmanager Circulaire Economie

  • Dienstverband
  • Utrecht

MVO Nederland

Ben jij een projectmanager die de touwtjes graag in handen neemt of laat je ze juist een beetje vieren? Het maakt ons niet uit, zolang je projecten soepel verlopen, en je je doelen behaalt. Wil je dat ook nog eens graag doen in projecten die bijdragen aan een betere wereld? Kom dan werken bij MVO Nederland: we zoeken een projectmanager die zich graag vastbijt in het aanjagen van de circulaire economie.

Misschien goed om eerst te vertellen wat MVO Nederland is Eigenlijk is het best eenvoudig: we zijn het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 bedrijven werken we in projecten aan een economie die functioneert binnen de grenzen van natuur en maatschappij. Hoe ver we zijn, meten we elk jaar via de Nieuwe Economie Index (NEx). Op dit moment staan we op 13,4 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kunt als projectmanager dus bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

Wat ga je doen?

Onze nieuwe projectmanager werkt in eerste instantie op projecten in de circulaire economie – niet voor niets een van de zeven NEx-thema’s. Hieronder vallen onder meer projecten zoals Het Versnellingshuis, en het Versnellingsnetwerk circulair inkopen. Het is goed mogelijk dat je later ook op projecten op een ander thema gaat werken.

In deze functie vervul je verschillende rollen: Als projectmanager stuur je je eigen projecten aan, houd je doelen scherp, ga je voor (financieel) resultaat en heb je oog voor de belangen van alle betrokkenen. Ook nieuwe kansen creëren en projecten ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van deze rol. Daarnaast heb je als relatiemanager bij het Versnellingshuis de belangrijke taak om het netwerk van 120 partners te versterken, en hen in staat te stellen de circulaire economie aan te jagen vanuit hun eigen expertise. Je zorgt ervoor dat zij elkaar goed weten te vinden, brengt hun gedeelde uitdagingen in de CE in kaart en faciliteert het gesprek over mogelijke oplossingen.

Je collega-projectmanagers vinden het in hun rol vooral fijn om samen te werken met mensen met allerlei achtergronden – van communicatie tot duurzaam ondernemen. En van transitiemanagement tot transparante ketens. Zo overleg je de ene dag met een collega die alles weet over eerlijke prijzen of de afvalloze bouwplaats. De andere dag ga je aan de slag met reductie van grondstofstromen in de zorgsector. Wat ons bindt: we willen niets liever dan bedrijven verder helpen bij verduurzaming, zodat we die nieuwe economie zo snel mogelijk bereiken.

Meer informatie/solliciteren: www.mvonederland.nl.