Sustainability & ESG Reporting Specialist

Vermaat

Kennis van accounting en passie voor ESG-gerelateerde vraagstukken, zoals klimaatverandering, mensenrechten en diversiteit in de context van een commerciële organisatie. Dan is Sustainability & ESG Reporting Specialist DE rol voor jou. Jij maakt impact!

Jouw functie

In de rol van Sustainability & ESG Reporting Specialist ben je onder andere verantwoordelijk voor het waarborgen van de integriteit van de duurzaamheidsrapportage binnen onze organisatie. Waarbij je in contact bent met verschillende interne en externe stakeholders. Dit is een nieuwe rol binnen Vermaat, die jij gaat vormgeven!

Je speelt een cruciale rol bij het implementeren van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), en het opzetten van de nieuwe rapportage volgens de Europese Sustainability Reporting Standards (ESRS). Je zorgt ervoor dat Vermaat, zowel in Nederland als internationaal, voldoet aan de nieuwe regelgeving en dat de duurzaamheidsrapportage op een gestructureerde manier wordt uitgevoerd. Ook ondersteun je de externe audits die op dit vlak uitgevoerd worden. Veel van het werk zul je in Nederland uitvoeren, maar ook bezoek je zo nu en dan de vestigingen in het buitenland, zoals in Frankrijk en Duitsland.

De nieuwe rapportagevereisten zullen voor veel collega’s een relatief nieuw begrip zijn, jij weet mensen mee te nemen in de nieuwe ontwikkelingen en best practice. Ook adviseer je management over strategische ESG-kwesties. Dit omvat het bijdragen aan het ontwikkelen van een geïntegreerde ESG-strategie, het vaststellen van prioriteiten op het gebied van ESG, en het identificeren van kansen om duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsprocessen. Je evalueert interne systemen en procedures om risico’s met betrekking tot ESG te identificeren en te minimaliseren.

Kortom: Pionieren, structuur aanbrengen en veel uitdaging!

Meer informatie/solliciteren: www.werkenbijvermaat.nl.