Junior ESG Reporting Adviseur

  • Dienstverband
  • Nieuwegein

Ballast Nedam

Jouw uitdaging

Als ESG Reporting adviseur speel je een essentiële rol binnen het ESG-team van Ballast Nedam. Ben je geïnteresseerd in het vertalen van data naar meetbare informatie en in het nog verder verbeteren van onze duurzaamheidsprestaties? Lees dan verder!

Wat ga je doen

Je helpt ons te voldoen aan de nieuwe EU-richtlijn voor duurzaamheidsrapportage die in 2025 voor ons van kracht gaat: de CSRD ofwel de Corporate Sustainability Reporting Directive. Deze richtlijn vereist dat grote bedrijven jaarlijks over de relevante aspecten op het gebied van ESG (Environmental, Social & Governance) en bijbehorende doelstellingen rapporteren. Denk hierbij aan factoren zoals energieverbruik, emissies, gebruik van grondstoffen, gezondheid, veiligheid en goed ondernemingsbestuur.

Je speelt een cruciale rol in het verzamelen, interpreteren en rapporteren van ESG-data die vanuit de verschillende lagen van ons bedrijf afkomstig zijn. Jouw zienswijze en analytische vaardigheden helpen ons om complexe data op verschillende manieren te vertalen naar duidelijke en bruikbare inzichten. Je ondersteunt onze organisatie in de transitie naar een duurzamer beleid door advies te geven en oplossingen te bedenken die bijdragen aan een betere toekomst. Het puzzelen met data om de juiste inzichten te verkrijgen is voor jou een leuke uitdaging.

Daarnaast werk je nauw samen met het bestaande ESG-team om samen te leren en nieuwe methodes te ontwikkelen. Jullie vormen samen de vertalers van de theorie naar praktijk. Je helpt je collega’s van de uitvoerende bedrijven om de theoretische kaders concreet te maken. Jouw heldere en overtuigende argumenten die de waarde van duurzaamheid binnen onze organisatie onderstrepen zorgen voor draagvlak om samen de schouders eronder te zetten.

Meer informatie/solliciteren: werkenbij.ballast-nedam.nl.