CSR Specialist

  • Dienstverband
  • Apeldoorn

Agrifirm

Ken jij de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid? Wil jij graag een mondiale verantwoordelijkheid? Dan zoeken wij jou!

De uitdaging

Agrifirm is voor haar afdeling ‘Public & Cooperative Affairs’ op zoek naar een CSR Specialist voor fulltime (40 uur) met als standplaats Apeldoorn.

Als Corporate Social Responsibility (CSR) Specialist ontwikkel je beleid, methodologieën en meetinstrumenten op het gebied van duurzaamheid, die binnen alle dochterbedrijven van Agrifirm Group, wereldwijd, van toepassing zijn. Daarnaast werk je samen met productmanagement, R&D, inkopers vanuit Agrifirm Group en de wereldwijde business units om de concrete doelen te helpen realiseren en te implementeren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inrichting van de rapportage systemen. ESG reporting wordt op dit moment ingericht in de onderneming, en daar werk je uiteraard intensief mee samen.

Je bent een bron van inspiratie voor de Business Units om verdere stappen te zetten, zorgt dat je op de hoogte bent van de nieuwste standaarden en ontwikkelingen, en helpt deze te vertalen naar opportunities voor de business units. Je bent actief in de internationale netwerken, en profileert daar ook Agrifirm op een professionele wijze.

De CSR Coördinator doet dit door:

  • In samenwerking met de internationale teams beleid te ontwikkelen op deelthema’s (zoals t.a.v. duurzame inkoop, carbon credits, etc.), en de besluitvorming daarover te ondersteunen.
  • Zich actief bezig te houden met het verder implementeren van rekenregels en methodieken waarbij de impact van Agrifirm op milieu, mens en dier geanalyseerd kan worden.
  • Het inrichten van de noodzakelijke rapportage tools, en het analyseren van de uitkomsten daarvan, inclusief de doorvertaling naar impact.
  • Intern ben je een boegbeeld en een anker voor stimulering van verduurzaming, een vraagbaak met uitstraling en autoriteit op het gebied van concrete vertaling van verduurzaming.
  • Extern ben je actief in verschillende overlegvormen en vertegenwoordig je Agrifirm, maar straalt daarbij ook autoriteit uit. Je bent internationaal vertegenwoordiger van Agrifirm en een welgeziene gast op congressen en symposia.

De CSR Specialist werkt samen in een team van vier medewerkers en heeft een ‘kartrekkers rol’ richting de internationale managementteams van de verschillende Business Units. Je rapporteert aan de Group Director Public en Cooperative Affairs.

Meer informatie/solliciteren: careers.agrifirm.com.