Na drie jaar testen en ontwikkelen is het bijna zover: de complete ecologische krullenverzorgingslijn van VOAM. De producten bestaan voor 99,6% uit pure ingrediënten, en dragen daarmee zorg voor haar, huid en milieu. Tot en met 28 juli loopt er een crowdfunding om de producten daadwerkelijk op de markt te brengen. Zodra de producten worden gelanceerd, betekent dit ook de introductie van het revolutionaire en rebelse merk VOAM, bedacht en ontworpen door krullenexpert Milou de Nijs.

Het merk heeft één duidelijke visie: afscheid nemen van beschadigd haar, hoofd en handen dankzij chemische ingrediënten. Daarom ontwikkelde Milou de productenlijn zonder het gebruik van proefdieren, maar mét lokale en pure Europese ingrediënten. Overigens worden ze in Nederland pas gevormd tot VOAM, en bestaat 80% van de verpakkingen uit gerecycled materiaal. De producten verzorgen dus naast volle, gezonde krullen, ook de huid en de planeet. Zonder de negatieve gevolgen van chemicaliën.

Ondernemer Milou

Achter VOAM staat Milou: een ervaren krullenexpert en een passievolle ondernemer. Ze startte een eigen krullensalon Purelou in Tilburg. Met bijzonder succes. Binnen 3 jaar openden ze 2 extra salons in Breda en Den Bosch, en werd Purelou bekroond met 2 keer de titel: de leukste kapperszaak van Brabant.

“De droom van een eigen productenlijn was er heel lang,” vertelt De Nijs. “Als kapper ben je continu bezig met chemische producten. Tijdens een periode van ziekte ontdekte ik dat kappers hierdoor een veel hoger risico lopen op allerlei aandoeningen. Ik zocht daarom naar een salon die alleen groene producten gebruikte, maar zonder succes. Dan moet ik die zelf maar beginnen, dacht ik. Daaruit ontstond mijn eigen ecologische salon Purelou. Na het succes van mijn salons en de groei van onze online community, voelde het als het juiste moment om VOAM te ontwikkelen.”

De productenlijn van VOAM omvat alles van reiniging en verzorging tot styling, geschikt voor krullen type 2 en 3. De producten zijn straks zowel online te verkrijgen als in de 3 PureLou salons van Milou.

Tot en met 28 juli loopt er een crowdfunding om VOAM officieel op de markt te kunnen brengen. Om bij te dragen aan de lancering kunnen geïnteresseerden de volgende pagina bezoeken: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/voam.