Emma – The Sleep Company, zet een belangrijke stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen. Met deze initiatieven maakt Emma Sleep duurzaam slapen toegankelijker voor iedereen.

Emma Second Life: de duurzame keuze voor zorgeloos slapen

Emma Sleep introduceert met trots Emma Second Life, een collectie refurbished matrassen die niet of nauwelijks gebruikt zijn. Deze matrassen zijn zorgvuldig geïnspecteerd, professioneel gereinigd naar ziekenhuis standaard en voorzien van een nieuwe en hygiënische hoes. Alle orders worden vervuld en gecontroleerd door het Refurbishment Hub in Duitsland.

Met de bekende Emma kwaliteit en een garantie van tien jaar, biedt Emma Second Life een duurzame en voordelige optie voor consumenten die bewust willen kiezen. Emma Second Life matrassen zijn online beschikbaar in diverse varianten, waaronder de Emma Hybrid II Adjustable Second Life.

“Net zo goed als nieuw, met zorg geïnspecteerd en gecertificeerd volgens industrienormen, biedt Emma Second Life een duurzame oplossing die bijdraagt aan een circulaire economie en verspilling van grondstoffen voorkomt”, zegt Emil Bundgaard, Senior Team Lead Global Refurbishments bij Emma Sleep.

Edge-to-Edge technologie: innovatie voor duurzaamheid en comfort

Naast de lancering van Emma Second Life, introduceert Emma Sleep het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio. Deze nieuwe generatie matrassen, waarvan de kern geproduceerd is met 54% minder CO2-uitstoot, combineert duurzaamheid met ongeëvenaard comfort. Door het gebruik van gerecycled staal in de pocketveren, bevatten deze matrassen 79% minder schuim, wat niet alleen bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk, maar ook de levensduur van het matras verlengt.

De Edge-to-Edge technologie biedt tal van voordelen:

  • Ademend vermogen: de veren zorgen voor een betere luchtcirculatie, wat nodig is voor verkoeling en vochtbeheer.
  • Duurzaamheid: pocketveren hebben een langere levensduur dan schuimlagen, waardoor het matras langer meegaat.
  • Ondersteuning: de hybride matrassen bieden superieure comfort en drukverdeling met zeven ondersteuningszones voor verschillende lichaamsdelen.
  • Minder fossiele brandstoffen: dankzij het gebruik van gerecycled staal en minder fossiele brandstoffen zijn deze matrassen milieuvriendelijker.

Emma Sleep: voor nu en voor de toekomst

Emma Sleep streeft ernaar om hoogwaardige slaapoplossingen te bieden die niet alleen bijdragen aan een betere nachtrust, maar ook aan een betere wereld. Met de lancering van Emma Second Life en het vernieuwde Edge-to-Edge portfolio, zet Emma Sleep een grote stap richting duurzaamheid zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort.

“Wij zijn ontzettend trots op de duurzame vooruitgang die we met ons nieuwe productportfolio hebben bereikt,” zegt Bundgaard. “Emma Second Life en onze Edge-to-Edge technologie representeren onze inzet voor zowel het milieu als onze klanten, door hen hoogwaardige en duurzame slaapoplossingen te bieden.”