Sustainability Officer

CSi Industries

Ben je dé ambassadeur voor duurzaamheid? Wil jij bijdragen aan een betere leefomgeving en krijg je daarnaast energie van het verzamelen en analyseren van data? Bij CSi palletising zoeken we een Sustainability Officer.

Wat ga jij doen?

Als Sustainability Officer speel je een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid binnen CSi. Jouw functie bestaat voornamelijk uit 2 hoofdtaken:

  • Verplichte duurzaamheidsrapportage

Je gaat aan de slag met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), dit is een nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om een duurzaamheidsrapportage uit te brengen. In de rapportage wordt beschreven hoe duurzaam en maatschappelijk verantwoord we ondernemen. Het is aan jou om je vast te bijten in de onderwerpen die in dat rapport moeten komen. Je gaat je daarom eerst verdiepen in de relevante wet- en regelgeving en kan deze uiteindelijk vertalen naar de behoeften van onze organisatie. Verder verzamel en analyseer je gegevens over de duurzaamheidsprestaties van de organisatie, zowel intern als extern.

  • Duurzaamheidsinitiatieven

Je bedenkt en implementeert duurzaamheidsinitiatieven die aansluiten bij de doelstellingen van de organisatie. Je ondersteunt ook bij het ontwikkelen van beleid op dit gebied. Verder maak je je collega’s bewust van het belang van duurzaamheid door bijvoorbeeld het geven van presentaties, of hen te betrekken bij initiatieven. Naast het informeren van collega’s, communiceer je ook met andere belanghebbenden. Je informeert hen over de duurzaamheidsinspanningen van de organisatie en verzamelt feedback. Samen met collega’s bepaal je concrete acties op het gebied van bijvoorbeeld energiebeheer, duurzame inkoop of het verminderen van milieueffecten van het productieproces, maar ook sociale aspecten als werkomstandigheden.

Verder fungeer je als eerste aanspreekpunt voor andere afdelingen m.b.t. het leveren van diverse (niet-financiële) rapportages of andere data en behandel je overige ad-hoc vragen van collega’s. Ook ondersteun je tijdens de implementatie van duurzaamheidsrapportages voor het nieuwe ERP systeem, bijvoorbeeld met het uitvoeren van testen.

Meer informatie/solliciteren: csiportal.onlinevacatures.nl.