Stage en/of afstudeeropdracht

  • Stageplaats
  • Den Haag

Plastics Europe

Wie wij zijn

Plastics Europe is een pan-Europese branchevereniging. We behartigen de belangen van plastics producenten in heel Europa en in de landen waar zij actief zijn. Met bijna 100 leden die meer dan 90% van alle polymeren in Europa produceren, zijn wij de katalysator voor de transitie van de industrie. De Plastic Transitie routekaart die de leden van Plastics Europe eind 2023 overeenkwamen is daarbij onze progressieve agenda voor het waarmaken van het perspectief van een circulair en klimaatneutraal Europees plastic systeem in 2050. Als dé stem van de plasticindustrie in Europa zetten wij ons in voor duurzame oplossingen en het totstandkomen van nieuwe kaders voor beleid dat hieraan bijdraagt. Het kantoor in Nederland speelt een belangrijke rol in het bevorderen van de dialoog tussen de industrie, overheidsinstanties en andere stakeholders.

Een stageplaats bij Plastics Europe Nederland

Ben jij een ambitieuze student Europese studies of bestuurskunde met een passie voor duurzaamheid, politiek en beleidsvorming? Als Plastics Europe Nederland hebben wij dan veel te bieden.

Wat ga je doen?

Als stagiair(e) van Plastics Europe Nederland krijg je de kans om bij te dragen aan ons werk dat zich afspeelt op het snijvlak van beleid en communicatie. In een klein team (1 directeur en medewerker) werken we vanuit Den Haag aan dossiers en activiteiten waarmee we de agenda van onze leden vooruit helpen. Jouw verantwoordelijkheden kunnen onder andere bestaan uit:

  • Ondersteuning van beleidsontwikkeling: Je helpt bij het analyseren van Europees en nationaal beleid dat de verduurzaming van de plastic waardeketen raakt.
  • Stakeholder communicatie: Je ondersteunt ons team in de communicatie en samenwerking met ons uitgebreide en diverse netwerk van stakeholders, waaronder politiek en overheden, collega brancheorganisaties en NGO’s. Je levert een bijdrage aan de communicatiemiddelen en -kanalen die we daarbij inzetten, zoals de website van Plastics Europe Nederland, een Nieuwsbrief en LinkedIn-pagina.
  • Onderzoek en rapportage: Je voert onderzoek uit naar actuele thema’s binnen de kunststofindustrie en helpt bij het opstellen van rapportages en beleidsnotities.
  • Evenementenorganisatie: Je helpt mee bij de organisatie van workshops, conferenties en bijeenkomsten die gericht zijn op beleidsvorming en samenwerking in de sector.

Meer informatie/solliciteren: jobpage.cvwarehouse.com.