Sustainability Project Specialist

  • Dienstverband
  • Maassluis

Lely

Werk mee aan een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de melkveehouderij. Bij Lely klopt ons hart sneller voor deze missie. We dragen bij aan een beter leven voor de boer, de koe en de planeet, en streven bovendien naar veilige en gezonde voeding voor iedereen.

Lely speelt een actieve rol in de duurzaamheid discussie en zorgt ervoor dat waardevolle inzichten en informatie uit deze discussie naar de organisatie worden gebracht. Daarnaast ondersteunen we onze collega’s standvastig bij het eigenaarschap van hun eigen duurzaamheidsdoelen, zodat we gezamenlijk bijdragen aan een duurzamere toekomst.

We willen namelijk niet alleen de melkveehouderij verduurzamen, maar ook onze eigen processen. Jouw kennis en ervaring kunnen een cruciaal verschil maken in het verminderen van onze uitstoot en die van onze producten en diensten. Ben jij een natuurlijke verbinder en een expert in het coördineren en initiëren van duurzaamheidsprojecten? Heb je ervaring met circulariteit, mobiliteit en afvalbeheer? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

In deze rol werk je aan diverse boeiende onderwerpen binnen Lely. Je adviseert en helpt collega’s en afdelingen om duurzaamheid te integreren vanuit het opgestelde programma. Dit kan projectmatig bij inkoop- of verandertrajecten, maar ook bij procesverbeteringen en beleidsaanpassingen. De thema’s zijn uitdagend en variëren van duurzame inkoop en afvalverwerking tot circulariteit, mobiliteit, energie en kwaliteit. Je ondersteunt projecten die bijdragen aan een duurzame toekomst voor Lely en vertaalt strategische doelen en ambities naar praktische en actiegerichte veranderingen.

Het belangrijkste doel is duurzame veranderingen te implementeren binnen de taken, rollen en verantwoordelijkheden van alle medewerkers bij Lely. Dit doen we door advies, ondersteuning en hulp bij duurzaamheidsprojecten.

Kerntaken

  • Coördineren en initiëren van diverse duurzaamheidsprojecten, met een focus op de circulariteit van onze oplossingen.
  • Adviseren over de implementatie van duurzaamheid in dagelijkse werkzaamheden en projecten, op basis van data-analyse van teamleden.
  • Analyseren van de huidige situatie, identificeren van mogelijkheden en uitdagingen om duurzaamheid in de bedrijfsvoering te verankeren.
  • Praktisch en operationeel uitwerken van ideeën en mogelijkheden om de bedrijfsdoelen en duurzaamheidsambities te realiseren.
  • Vertalen van strategische duurzaamheid in processen en beleid, waarbij de effecten vaak complex zijn en op lange termijn zichtbaar worden.
  • Ondersteunen van collega’s bij het uitvoeren van hun ideeën en initiatieven voor verduurzaming.
  • Collega’s helpen eigenaarschap te nemen en hun duurzaamheidsdoelen te implementeren, zowel individueel als afdelingsbreed.
  • Lely vertegenwoordigen in externe duurzaamheidsdiscussies en vertalen van deze informatie naar impactvolle acties voor Lely.
  • Coördineren en regisseren van interne en externe communicatie over duurzaamheid, in overleg met Corporate Communicatie.

Je rapporteert aan de Head of Sustainability & Public Affairs en werkt nauw samen met de Sustainability Data Specialist, de Sustainable Farm Model Specialist en de Manager Public Affairs binnen het Sustainability-team.

Deze afdeling is nog relatief nieuw, waardoor er veel ruimte is voor zowel persoonlijke ontwikkeling als groei. Voel jij geroepen? Reageer dan meteen!

Meer informatie/solliciteren: www.lely.com.