Vlakbij station Delft staat tijdelijk een nieuw circulair en modulair bouwwerk van studenten Bouwkunde van de TU Delft. Het paviljoen is geheel gemaakt uit gerecyclede materialen. Het is opgebouwd uit losse modules die eind juni ieder een eigen plek zullen krijgen bij betrokken Delftse organisaties.
De modules die Delftse organisaties zullen ontvangen zijn samen met hen ontworpen. Eén module is bijvoorbeeld een bijenschuur voor kinderboerderij Tanthof; er is een kas voor buurtvereniging Taste! waarin zij hun eigen groente en fruit kunnen verbouwen; een ‘chillmodule’ voor scouting Paulus waar kinderen uit kunnen rusten; en een terras-overdekking voor leerwerkplaats Stunt. Daarnaast zijn enkele modules bestemd voor de paintbal-club en voor de faculteit Bouwkunde zelf.
Het paviljoen blijft dertig dagen in zijn geheel staan waarna de modules van het bouwwerk hun permanente plaats bij de deelnemende organisaties krijgen verspreid over de stad.
Wat terug doen voor de stad
Het bouwwerk is bedacht en gebouwd door de studievereninging van Bouwkunde, D.B.S.G. Stylos, ter gelegenheid van hun 130-jarige bestaan. “Met dit project willen we iets terugdoen voor de stad en daarmee studenten met de inwoners van de stad Delft verbinden”, zeggen Nienke van Dijk en Tinka de Leeuw die vanuit studievereniging Stylos het ontwerpproces met alle organisaties en de realisatie begeleidden. Om studenten en inwoners met elkaar in contact te brengen vinden er deze maand diverse activiteiten voor Delftenaren plaatsvinden bij het paviljoen.
Het paviljoen staat tot eind juni op de lege kavel in de Spoorzone, bij de kruising tussen het Mercuriuspad en de Nieuwe Gracht. Bezoekers zijn te allen tijde welkom om te komen kijken. Daarnaast vinden komende weken twee openbare evenementen plaats, namelijk een diner op 19 juni vanaf 18:00 en een midzomerfeest op 27 juni van 17:00 – 22:00.
Meer informatie
Dit project wordt financieel gesteund vanuit verschillende fondsen, zoals de Gemeente Delft, VSB Fonds, Fast Fund, Stylos fonds, en Cultuur & Sport fonds ‘X’. Ook hebben inwoners van Delft bijgedragen.