De Duurzame KampeerAwards verkiezing beloont het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek of innovatieconcept dat het meeste impact maakt. Kom je als winnaar uit de bus, dan kun je rekenen op veel extra promotie voor jouw inzending. Aanmelden is mogelijk tot 22 augustus 2024.

Waarom deze verkiezing?

Kamperen is buiten leven, de omgeving omarmen en natuurlijk bijdragen aan duurzame recreatie en toerisme. Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, is het belangrijk om de branche te prikkelen om duurzame initiatieven te ontplooien en te versnellen.
ds willen kampeerders geïnspireerd worden met de beste duurzame innovaties die nu al op de markt zijn om zo bewuste keuzes te kunnen maken ten aanzien van producten die beter zijn voor mens, milieu en maatschappij.

3 categorieën

Wij zijn op zoek naar bedrijven die bezig zijn met CO2 reductie, innovatie, circulair werken en die een positieve bijdrage leveren aan de natuur.

Er zijn maar liefst 3 prijzen te winnen, verdeeld over drie verschillende categorieën:

  • Meest duurzame kampeermiddel (denk aan caravan, tent, camper, vouwwagen)
  • Meest duurzame kampeerplek (denk aan camping, camperplaats, kampeerlocatie)
  • Meest duurzame innovatieconcept voor de kampeerbranche/kampeerder (een vernieuwend idee/ontwikkeling uit Nederland die relevant is voor en/of invloed heeft op de kampeerbranche en toekomstbestendig is. Denk aan een concept voor (regen)water, energieopwekking, duurzame bedrijfsvoering, slimme groene keuzes, innovatieve logistieke vernieuwingen, circulariteit etc.)

Te winnen prijs

Naast de eer, de bokaal en de titel Duurzame KampeerAward krijg je een hoop media-aandacht. Ook zorgen de ANWB, NKC, HISWA-RECRON, BOVAG en KCI voor de nodige promotie voor jou als winnaar. Je mag het logo van de Duurzame KampeerAwards een jaar lang op je website plaatsen. Als kers op de taart win je een promopunt op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2025!

Procedure

Aanmelden

Aanmelden voor de Duurzame KampeerAwards 2024 kan vanaf 21 mei tot en met 22 augustus 2024 17:00 uur. Inschrijven is gratis en gaat door middel van een online inschrijfformulier.

Selectie en publieksstemmen

Na de sluiting van de inschrijving worden alle inzendingen gecontroleerd op volledigheid en geëvalueerd tegen de gestelde criteria. Alleen volledig ingevulde en aan alle criteria voldoende inzendingen worden genomineerd. De genomineerden worden geïnformeerd en op www.duurzaamheidscongres.nl gepubliceerd.

Vervolgens is het aan het publiek om te stemmen op de genomineerden. De top drie genomineerden per categorie ontvangen punten op basis van het aantal stemmen: 30 voor de meeste, 20 voor de tweede en 10 voor de derde plaats.

Juryberaad

Alle genomineerden worden ook beoordeeld door een professionele vakjury. De jury beoordeelt de genomineerden op diverse factoren, waaronder CO2-reductie, energieverbruik, uitvoerbaarheid en impact op de sector. De jury kan tot 80 punten toekennen per genomineerde, wat samen met de punten uit de publieksstemming tot een maximum van 110 punten per genomineerde leidt.

Finalisten en uitreiking

De top drie genomineerden in elke categorie met de hoogste scores worden aangemerkt als finalisten. De uitslag van de Duurzame KampeerAwards vindt vervolgens plaats op woensdag 2 oktober tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche.

Tijdlijn

21 mei: inschrijving open

22 augustus: deadline inschrijvingen

26 aug – 15 sept: publieksstemmen

19 september: juryberaad

20 september: bekendmaking finalisten

23,24,25 september: video opnames bij de finalisten

02 oktober: uitslag Duurzame KampeerAwards tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche in de Jaarbeurs, Utrecht

Wedstrijdreglement Duurzame KampeerAwards 2024