PaperWise, producent van papier gemaakt van landbouwafval, is officieel gecertificeerd als B Corp™. Deze certificering erkent bedrijven die voldoen aan hoge normen voor sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht.

“We zijn enorm trots om deze belangrijke mijlpaal te behalen,” zegt Peter van Rosmalen, CEO van PaperWise. “De B Corp™ certificering bevestigt onze toewijding aan duurzaamheid en toont aan dat we onze verantwoordelijkheid serieus nemen om een positieve impact te hebben op mens en milieu.”

Duurzaamheid in de praktijk

PaperWise werd in 2015 opgericht met de missie om de papierindustrie te verduurzamen. Het bedrijf produceert papier van landbouwafval, dat anders zou worden verbrand. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van de milieubelasting ten opzichte van traditioneel papier van bomen.De uitgebreide inspanningen van PaperWise op het gebied van duurzaamheid worden als gecertificeerde B Corp™ erkent. Het bedrijf heeft een score van 100,3 punten behaald op het B Impact Assessment, een rigoureus onderzoek dat de sociale en ecologische prestaties van organisaties beoordeelt.

Transparantie en verantwoordelijkheid

De B Corp™ certificering is meer dan alleen een erkenning. Het is een verbintenis om transparant en verantwoordelijk te zijn. PaperWise publiceert haar duurzaamheidsprofiel op de B Corp™ website, zodat stakeholders inzicht kunnen krijgen in de impact van het bedrijf.

“We geloven dat bedrijven een belangrijke rol kunnen spelen bij het creëren van een betere wereld,” aldus Van Rosmalen. “De B Corp™ certificering is een krachtig instrument om onze toewijding aan duurzaamheid te tonen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.”

Samenwerking voor een betere toekomst

PaperWise sluit zich aan bij een groeiende gemeenschap van meer dan 8.500 B Corp™ gecertificeerde bedrijven over de hele wereld. Samen streven deze bedrijven ernaar om een economie te creëren die ten goede komt aan mens en milieu.

“We zijn verheugd om PaperWise te verwelkomen in de B Corp™ community,” zegt Tessa van Soest, Director of B Lab Benelux. “Het bedrijf is een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven naast winstbelang, een positieve impact kunnen hebben op de wereld, met oog op mens en planeet.