Funding the Future: Carbon Removal Markt- en Beleidsdag

Wanneer

26/06/2024    
09:00 - 19:00

Waar

Tolhuistuin
Tolhuisweg 3, Amsterdam, 1031 CL
Tolhuistuin
Funding the Future: Carbon Removal Markt- en Beleidsdag

Op 26 juni organiseert Climate Cleanup haar eerste Oncra markt- en beleidsdag. Hier komen partijen bij elkaar om kennis te maken, ervaringen te delen en inspiratie op te doen met het oog op het samen realiseren van positieve klimaatimpact door het vastleggen van CO₂ (Carbon Dioxide Removal, CDR).

Is uw bedrijf of overheidsorgaan geïnteresseerd in het helpen realiseren van op natuur gebaseerde koolstofvastlegging? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag.

Regeneratieve koplopers

Voor CDR koplopers
Koplopers als koolstofboeren, bouwers die bio-based materialen gebruiken en pioniers in zeewierteelt leggen actief CO2 vast met behulp van natuurlijke methoden en leggen zo de basis voor de klimaatvriendelijke economie van morgen.

Voor bedrijven
Bedrijven investeren in toenemende mate in deze beweging door het leveren van financiële bijdragen aan koolstofvastlegging vooruitlopend op de CSRD-regelgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive of in het Nederlands, duurzaamheidsrapportage) en als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie. Deze financiële transacties vertegenwoordigen transitiefinanciering voor de overgang van de fossiele naar circulaire economie.

Voor overheden
Overheden ontwikkelen het beleid om deze beweging te faciliteren op Europees, nationaal én provinciaal niveau. Met provincies verkennen we de kansen voor de omgevingsvisie en het Programma Landelijk Gebied, en de betekenis van het nieuwe EU framework voor vastlegging, het Carbon Removal Certification Framework (CRCF).

Oncra is een framework voor de kwantificering en certificering dat dit nieuwe beleid informeert en de nieuwe regels implementeert. Oncra is ontwikkeld door Climate Cleanup Foundation met steun van de ASN Bank en de provincies Gelderland en Zuid-Holland, en biedt nu gezamenlijk ongeveer 200.000 ton CO2 aan koolstofvastlegging.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...