Quinty Soede (26) van ProRail over haar deelname aan het KIEM Program voor young professionals.

Jonge professionals spelen een belangrijke rol in de opgave van organisaties naar een duurzame toekomst. Zo houdt ook Quinty Soede, technisch trainee bij ProRail, zich bezig met duurzame projecten in de spoorsector. Binnenkort neemt ze deel aan het KIEM Boost Program van BCorp adviesbureau 2BHonest, dat jonge professionals zoals Quinty de kans biedt om hun duurzaamheidspotentieel volledig te benutten. “Met KIEM wil ik inzichtelijk krijgen waar duurzaamheidsstappen binnen mijn organisatie gezet kunnen worden,” aldus Quinty.

Quinty’s interesse in duurzaamheid begon tijdens haar Bachelor Industrial Engineering and Management, toen ze haar passie ervoor ontdekte met een scriptie over de plastic soep. Dit leidde tot een Master in Sustainable Businesss and Innovation, waar ze haar betrokkenheid bij duurzaamheidskwesties verdiepte. Naast haar studie deed ze projecten voor een duurzame studentenconsultant en was ze actief bij Enactus, een studentenvereniging gericht op sociaal ondernemerschap. Met deze ervaringen legde Quinty een stevige basis voor haar toekomstige rol als veranderaar in de bedrijfswereld.

Duurzaamheid in de praktijk

Met haar diploma op zak werkt Quinty nu als technisch trainee bij ProRail, waar ze haar passie voor duurzaamheid in de praktijk brengt. Binnen twee jaar voert ze er drie verschillende opdrachten uit en volgt ze diverse trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Quinty vertelt: “Momenteel vervul ik de rol van projectmanager rondom het goederenemplacement Kijfhoek. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig met het vernieuwen van de opleiding voor treindienstleiders. En binnenkort ga ik aan de slag met het dossier ‘stoppen met chemische onkruidbestrijding’, een belangrijk onderdeel als het gaat om duurzaamheid.” Daarnaast is Quinty actief lid van de duurzaamheidscommissie van YoungProRail, bekend als ‘De Groene Dwarsliggers’.

Deelname KIEM-programma

Quinty neemt deel aan het KIEM Program om theorie en praktijk te verbinden. Ze legt uit: “Ik heb veel over duurzame bedrijfsvoering geleerd, maar directe toepassing binnen een organisatie is stap twee. Want hoe maak je nu echt meetbare impact binnen een groot bedrijf?”. Met haar deelname aan het KIEM Program verwacht Quinty deze vraag te beantwoorden.

“Ik heb veel over duurzame bedrijfsvoering geleerd, maar directe toepassing binnen een organisatie is stap twee.”

Het programma, dat bestaat uit zes intensieve sessies verspreid over een jaar, biedt deelnemers essentiële kennis en vaardigheden om duurzaamheidsinitiatieven effectief te implementeren. Quinty ziet het als een kans om haar inzichten te verdiepen en te leren van best practices van andere duurzaamheidsexperts. “Het is waardevol om de verhalen van ervaren experts van andere bedrijven te horen en te zien welke obstakels zij hebben overwonnen. Bovendien kijk ik ernaar uit om andere young professionals met een passie voor duurzaamheid te ontmoeten.”

Samen met Quinty deelnemen aan het KIEM Program van BCorp adviesbureau 2BHonest om je duurzaamheidspotentieel te vergroten? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de eerste lichting van het programma, dat in juni start. Schrijf je snel in via:

 www.2bhonest.nl/kiem.