Duurzaam ondernemen is hot en happening. Toch vinden veel bedrijven het nog altijd moeilijk om duurzame keuzes te maken. Duurzaam ondernemen kun je doen door het maken van kleine duurzame stappen. Denk aan het vervangen van plastic of papieren koffiemokken voor afwasbare mokken. Ook het meubilair waarop je personeel laat zitten kan een duurzame impact hebben. Dat kan bijvoorbeeld met tweedehands kantoormeubelen.

Tweedehands meubels kiezen voor je kantoor

Als het tijd is om je kantoormeubelen te vervangen of wanneer je uitbreidt op kantoor, ben je al snel geneigd om nieuwe meubels te kopen. Dat betekent echter ook dat er steeds weer nieuwe meubels moeten worden geproduceerd, wat bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen. Voor nieuwe bureaus moeten soms ook weer bomen worden gekapt voor het hout. Ook dat heeft impact op het milieu.

Kiezen voor tweedehands bureaus is een slim alternatief. Deze bureaus zijn vaak ook wat voordeliger, waardoor je naast duurzaam bezig te zijn, ook bespaart op de bedrijfskosten. Toch is het wel slim om prijzen met elkaar te vergelijken, want afhankelijk van de staat van de bureaus, kunnen er grote verschillen zijn in aanschafprijzen.

Dat geldt ook voor tweedehands bureaustoelen, waarvan de oude bekleding grondig is gereinigd, waardoor ze er weer als nieuw uitzien.

Waarom tweedehands meubels juist leuker zijn

Buiten het feit dat tweedehands kantoormeubelen duurzamer en vaak voordeliger zijn, passen tweedehands meubels ook bij een moderne uitstraling van een kantoor. Kies bijvoorbeeld voor tweedehands stoelen en bureaus in verschillende kleuren en maten, die het kantoor een moderne look geven, zoals in een koffiezaak in de grote stad. Door ze te combineren met planten en leuke posters aan de muur, creëer je een hippe, moderne en duurzame werkplek.

Tweedehands is niet vintage

Tweedehands kantoormeubelen zijn geen vintage meubels. Ze voldoen aan alle moderne en ergonomische gemakken, waardoor je bijvoorbeeld ook staand kunt werken of rugklachten kunt verminderen als je veel zit.

Wanneer je tweedehands meubilair voor op kantoor bestelt, zorgt de handelaar er bovendien voor dat alle producten zijn getest op kwaliteit, comfort en veiligheid. Het is dus net zo verantwoord als het kopen van nieuwe meubels, maar dan duurzamer en vaak voordeliger.