Kennissessie: Net Zero – SBTI een deep dive in toekomstige bedrijfsvoering

Wanneer

11/01/2024    
13:00 - 15:00

Waar

Spaces Rode Olifant
Zuid Hollandlaan 7, Den Haag, 2596 AL
Spaces Rode Olifant
Kennissessie: Net Zero - SBTI een deep dive in toekomstige bedrijfsvoering

Welkom bij de kennissessie “SBTi, een deep dive in duurzame toekomstbestendigheid voor bedrijven),” waarbij twee vooraanstaande kennispartners hun krachten bundelen en kennis delen op het gebied van duurzaamheid en klimaatactie: Schuttelaar & Partners en ClimatePartner.

Deze sessie is bedoeld om bedrijven te inspireren actie te nemen voor een duurzamere toekomst. Door praktisch aan de slag gaan met wetenschappelijke onderbouwde klimaatdoelen (SBTi – FLAG) en daarmee het verankeren van duurzame toekomstbestendigheid in een organisatie.

Over de Kennissessie

Wanneer: Donderdag, 11 januari, inloop vanaf 13:00 uur, start 13:30

Tijdens deze bijzondere bijeenkomst zullen we dieper ingaan op het thema SBTi en de FLAG Guideline. We moedigen deelnemers aan om actief aan de slag te gaan, waarbij we klimaatdoelstellingen niet alleen opstellen, maar ook uitleggen hoe je ze kunt implementeren in je eigen organisatie en hierover communiceren. We kijken naar de verschillende trajecten binnen SBTi, het proces en geven je handvatten voor je eigen stappenplan.

Wat kun je verwachten?

· Inzicht in SBTi: Leer over de basisprincipes van SBTi en ontdek waarom het cruciaal is voor bedrijven die hun verantwoordelijkheid voor duurzaamheid willen nemen.

· Stap-voor-stap begeleiding: Ontdek de praktische stappen om je klimaatdoelstellingen op te stellen, te valideren en te implementeren.

· Best Practices: Leer van de successen en uitdagingen van bedrijven die al met SBTi werken.

· Communicatie voor Impact: Ontdek hoe je je inspanningen effectief kunt communiceren om steun te krijgen van je medewerkers, klanten en stakeholders.

· Netwerkmogelijkheden: Deel ervaringen en ideeën met gelijkgestemde professionals en bouw waardevolle connecties. De aansluitende borrel zal rond 16:30 starten.

Deze kennissessie is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het vormgeven van duurzame transitie, van kleine tot grotere bedrijven. Het maakt niet uit in welke fase van je duurzaamheidsreis je je bevindt; deze sessie biedt waardevolle inzichten en praktische handvatten voor beginners en experts.

Aanmelden

Kaart wordt geladen...