Webinar Dubbele Materialiteit CSRD

Wanneer

08/02/2024    
12:00 - 13:00

Waar

Online webinar
Webinar Dubbele Materialiteit CSRD

Dubbele materialiteit = kern van de duurzaamheidsrapportage (CSRD)

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) – rapportage verplicht organisaties om een dubbele materialiteitsanalyse uit te voeren, maar wat is het precies? Hoe pak je het aan?

Met de dubbele materialiteitsanalyse bepaal je welke onderwerpen voor jouw organisatie en stakeholders materieel zijn. Door zowel de impact van een organisatie op het milieu (inside-out) als de impact van het milieu op de organisatie (outside-in) in kaart te brengen, bepaal je  welke onderwerpen moeten opgenomen worden in de duurzaamheidsrapportage.

Stappenplan materialiteitsanalyse

Verrijk jouw kennis en krijg in één uur (12:00-13:00 uur) antwoord op:

  • Welke stappen zet je om te komen tot de dubbele materialiteitsanalyse?
  • Welke interne en externe stakeholders betrek je?
  • Welke kansen biedt (een goede en grondig opgezette) dubbele materialiteitsanalyse voor jouw organisatie?

Laat je niet verrassen door de CSRD en anticipeer tijdig!

Grote beursgenoteerde organisaties moeten over het boekjaar 2024 rapporteren [MJJT1] volgens de standaarden van de CSRD. Ook als jouw organisatie geen grote beursgenoteerde onderneming is, is de kans groot dat je in 2024 al te maken krijgt met de CSRD. Voor hun verplichte rapportages gaan deze grote organisaties namelijk vragen stellen in ‘hun keten’ over de duurzaamheid van de producten en diensten die zij bij andere organisaties afnemen. De verplichting voor de ‘gewone’ grote ondernemingen volgt bovendien snel vanaf 2025.

JES! Jouw reis naar duurzaamheid

Om bedrijven en organisaties te helpen bij de verplichte CSRD-rapportages en hun duurzame stappen in kaart te brengen, is Sdu gestart met het JES!-programma. JES! staat voor Journey to Epic Sustainabily en helpt jouw organisatie bij de praktische implementatie van alles wat op jou afkomt op het gebied van duurzaamheid. Dat doen we met een baanbrekend ESG-aanbod dat kennis, software, data en training integreert.

Spreker: Marie-José Jordaan – Turk, SENIOR SPECIALIST VAKTECHNIEK

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...