Lenteland meet-up: Nieuwe Rijkdom

Wanneer

09/11/2023    
19:00 - 21:00

Waar

Nettenfabriek
Spoorstraat 27b, Apeldoorn, Gelderland, 7311 PE, Apeldoorn
Lenteland meet-up: Nieuwe Rijkdom

Lenteland ontwikkelt regeneratieve boerderijen. Dat zijn prachtige plekken, maar voor sommige geïnteresseerden wel een beetje ver weg. Om letterlijk dichter bij elkaar te komen organiseren we de komende tijd meet-ups door het land. Deze keer strijken we neer in de Nettenfabriek in Apeldoorn, op 9 november. Je bent welkom. 

Tijdens de meet-ups ontmoet je de mensen achter Lenteland, de boeren en elkaar. De eerste gaat over: Nieuwe Rijkdom. Want steeds vaker zien we dat mensen de shift maken van rijkdom in geld naar rijkdom in andere waarden. Waarom doen ze dat? Waarom past dat bij deze tijd? Wat levert het op? Oprichter van Lenteland Wouter Veer deelt zijn visie hierop. En vertelt hoe hij dit probeert door te vertalen in het ondernemersmodel van Lenteland. Van Jaap Fris hoor je hoe het is om de shift te maken van ondernemer naar boer. 

Hier lees je er meer over: https://www.lente.land/meetup/

Over Lenteland

Lenteland ontwikkelt regeneratieve boerderijen met een schaalbaar ondernemersmodel. Een Lenteland-boerderij is een kleinschalig multifunctioneel bedrijf. We verbouwen er voedsel zonder kunstmest, pesticiden en met zo min mogelijk zware machines. Er kunnen ook andere bedrijfstakken zijn, zoals B&B, horeca, educatie, zorg of een winkel.

Zo maken we plekken beschikbaar voor ‘toekomstboeren’. Zij wonen op het erf, waar ze gezond en lokaal eten produceren en een fijne plek creëren voor de omgeving. Tegelijkertijd wordt de bodem weer gezond gemaakt en kan de natuur opbloeien.

 

Kaart wordt geladen...