De bijeenkomst was een initiatief van de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG). NVLG-voorzitter Uwe Reimer: “Innovatieve duurzame technologieen betekenen lagere kosten voor de opdrachtgever en een verdere verbetering van het aanbod voor werknemers.” Ook de cateringbranche is al jaren gecommitteerd aan het stimuleren van het gebruik van duurzame producten. “Anno 2012 zou een groene en efficiente keukeninrichting de norm moeten zijn in alle aanbestedingen”, aldus Veneca-secretaris Jos van Straten.
De samenwerking tussen cateringorganisaties, keukenleveranciers, opdrachtgevers en de overheid zorgt voor vitaliteit op de werkvloer. Een gevarieerd en duurzaam aanbod in een bedrijfsrestaurant met een duurzame keuken sluit aan bij de wensen van de moderne flexibele werknemer. Naar aanleiding van deze bijeenkomst gaan Veneca en NVLG samen het bedrijfsrestaurant voor de toekomstige werknemer ontwikkelen waarbij en waarin rekening gehouden wordt met deze wensen. Als toekomstgerichte brancheverenigingen zetten Veneca en NVLG in op verduurzaming van de sector en een gezonde BV Nederland.
Veneca behartigt de economische en sociale belangen van cateringorganisaties. Samen vertegenwoordigen de leden ongeveer 90% van de Nederlandse markt. De Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Grootkeukenapparatuur (NVLG) vertegenwoordigt circa 50 fabrieken, importeurs, projectbedrijven en servicebedrijven op het gebied van grootkeukenapparatuur.