Nederlanders zien het belang in van een schoon milieu. De overgrote meerderheid (87%) vindt een schoon milieu noodzakelijk voor het voortbestaan van onze samenleving. De meeste zorgen maken de Nederlanders zich over luchtvervuiling (43%) en het verdwijnen van de natuur (eveneens 43%).
De helft van de Nederlanders vindt dat de overheid het meest verantwoordelijk is voor het oplossen van natuur- en milieuproblemen. Het bedrijfsleven en de burger zelf worden door respectievelijk 21% en 18% hiervoor het meest verantwoordelijk geacht.

Ahold groenste AEX-genoteerd bedrijf
Van de AEX-genoteerde bedrijven wordt Ahold het meest geassocieerd met milieuvriendelijk ondernemerschap. De top 5 bestaat verder uit Philips, Unilever, Heineken en PostNL.
Jolande Sap van GroenLinks wordt gezien als groenste politicus, gevolgd door Marianne Thieme op 2, Diederik Samsom op 3, Emile Roemer op 4 en Henk Bleker op 5.
De top 5 vangroenste BN-ersis Wubbo Ockels, Floortje Dessing, Georgina Verbaan, Midas Dekkers en nog een keer Jolande Sap.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu. Aan het onderzoek deed een representatieve steekproef mee van 1.246 Nederlanders tussen 16 en 70 jaar. Het veldwerk vond plaats van 8 tot en met 14 mei.