“In 2021 bestaat het containerbegrip duurzaamheid niet meer. Duurzaamheid is een wereld van plussen en minnen. Soms is een product beter voor het milieu, maar slechter voor diervriendelijkheid of de gezondheid van mensen. Daarom zal duurzaamheid in de toekomst gesplitst worden in de sleutelbegrippen milieuvriendelijkheid, diervriendelijkheid en gezondheid.

Iedere consument heeft in de toekomst zijn eigen ‘wereldbijdrageprofiel’. Dat is vergelijkbaar met een profiel dat van beleggers wordt gemaakt. Sommigen beleggen met offensieve strategie, anderen zijn defensiever in hun aanpak. Je kiest als consument jouw eigen strategie, jouw voorkeuren. De een kiest voor gezondheid als belangrijkste aspect, de ander voor diervriendelijkheid.

Als je door de winkel loopt zal technologie je helpen keuzes te maken die met jouw profiel overeenkomen. Alle producten zijn voorzien van een RFID-chip. Via mobiele technologie of handscanner wordt snel en eenvoudig zichtbaar welke producten je gezien je wereldbijdrageprofiel zou moeten aanschaffen, en welke beslist niet. Zo worden ingewikkelde keuzeprocessen voor de klant veel gemakkelijker.”

Uit: “Van 2001 naar 2021” een uitgave van Future Consult BV