De jury over de drie winaars:
Gouden Award winnaar NPSP staat model voor het in praktijk brengen van 2e orde MVO: winst maken met duurzame producten. MVO is bij de oprichting als biohars in de natuurvezels van het bedrijf gegoten. Dat kenmerkt NPSP ook: hoogwaardige toepassing van biohars en natuurvezels. Samen met solide organisatie en gedurfd ondernemerschap hoopt de jury dat deze prijs de doorbraak naar schaalvergroting bevordert.

Zilveren Award winnaar Schipper Kozijnen werkt met overtuiging op duurzame wijze. People, Planet, Profit wordt gestructureerd in praktijk gebracht. Schipper is een sociaal bedrijf met veel aandacht voor de mens, ook voor mensen die het moeilijk hebben. Opvallend is dat Schipper verduurzaamt over de hele keten. Schipper communiceert naar personeel en klanten nadrukkelijk de duurzame ambitie.

Bronzen Award winnaar Dyka is een solide bedrijf, met consequent beleid gericht op mens en milieu. Hun six sigma aanpak zorgt voor goede borging. Dyka heeft de laatste drie jaar een sterke versnelling ingezet richting duurzaam ondernemen en innoveren. Juist in dat kader is het actief uitdragen van ambities, ook op het 2e orde MVO niveau belangrijk.

De NRK organiseert samen met de Hogescholen INHolland, Windesheim, Fontys en Avans en met de sponsors ABN AMRO en Berenschot de PRIMA Ondernemen Award. Hiermee beogen de NRK en de Hogescholen ook de samenwerking en kennisuitwisseling te versterken tussen Hogescholen en MKB bedrijven in de rubber- en kunststofindustrie. Negen genomineerde bedrijven zijn intensief ondervraagd door duurzaam ondernemen expert mevrouw drs. Hilke Bos-Brouwers (Wageningen Universiteit & Research). De landelijke jury heeft op basis van haar rapporten de drie prijswinnaars gekozen. De jury bestond uit voorzitter Willem Lageweg (MVO Nederland), Joost Krebbekx (Berenschot), Piet van Staalduinen (Syntens), Yelly Weidenaar (ABN AMRO), Esther-Mirjam Sent (Radboud Universiteit Nijmegen), Harold Gankema (Windesheim) en Kees van Oostenrijk (Transparancy & Breakthrough).