Met de ondertekening van het manifest van MVO Nederland onderschrijft Stichting Present o.a. de volgende uitgangspunten:
– Bij alle bedrijfsbeslissingen wordt gestreefd naar een zorgvuldige balans tussen people, planet en profit;
– Wij streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk;
– Wij bevorderen de vitaliteit, inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers;
– Wij letten bij inkopen van producten en diensten sterk op sociale en milieu-aspecten;
– Wij formuleren periodiek nieuwe MVO-doelen, geven over de vorderingen eerlijke en heldere informatie en zijn bereid hierover met belanghebbenden in overleg te treden.

De maatschappelijke visie van Present ligt vast in de missie van onze organisatie: een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Daarbij willen we een beweging op gang brengen in de samenleving waarbij mensen het meer vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

Tegelijk willen we bedrijven in staat stellen om via Stichting Present maatschappelijk betrokken ondernemen handen en voeten te geven. Met Stichting Present als vrijwilligersmakelaar beleven groepen burgers uit bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden een zinvolle dag door zich lokaal op projectbasis in te zetten voor medemensen met te weinig geld, gezondheid of sociaal netwerk. In samenwerking met de trainers van IKBEN!ZINVOL kunnen teams uit bedrijven deze projecten combineren met een unieke en effectieve vorm van teambuilding.